Waar bent u naar opzoek?
Headerbeeld

Een vso met 12 maandsalarissen:
na keihard werken een terechte eis!

Mijn werkgever wil eenzijdig mijn functie wijzigen

Je loopt het vuur uit je sloffen voor je baas, en tóch beland je op een zijspoor? Je bent niet de enige. Het overkwam mijn cliënt ook. Hij maakte met gemak 50 tot 60 uur per week om een familiebedrijf flink te laten groeien. Maar uiteindelijk wilden ze niet verder met hem.

Jurre is een topwerknemer. Sociaal en betrokken. De familieleden uit het bedrijf omarmen hem, net als zijn collega’s en klanten. Zijn naam gaat zelfs rond als mogelijke bedrijfsopvolger.  

Na keihard werken word je aan de kant gezet

Als de uren hem op enig moment opbreken, belandt hij in een burn-out. Terwijl Jurre ziek thuis zit, ontdekt hij dat zijn baas achter zijn rug om een nieuwe bedrijfsopvolger heeft gekozen. Wat het nog erger maakt, is dat het om zijn zoon gaat, die nooit eerder interesse heeft getoond in het bedrijf. En dat terwijl Jurre altijd alles gaf. Hij voelt zich bedrogen. Hij wil zich er best bij neerleggen, maar er ook over praten. Helaas leidt dit tot een arbeidsconflict, en wil zijn werkgever hem laten vertrekken met een vaststellingsovereenkomst.  

Hulp inschakelen

Dat is het moment waarop Jurre mij inschakelt. Een goed besluit, want voor je het weet zeg of schrijf je in alle emotie dingen waar je spijt van krijgt. En dat is niet handig. Een arbeidsconflict kan dan nog groter worden.  

Wie betaalt de advocaat?

Belangrijk: de advocaatkosten voor het opstellen en beoordelen van een vaststellingsovereenkomst worden in de meeste gevallen door de werkgever betaald. Onderteken daarom nooit zomaar een vaststellingsovereenkomst zonder er een arbeidsrechtadvocaat naar te laten kijken. Zeker als je altijd naar behoren hebt gewerkt, sta je sterk. Bedenk dat jij weer opnieuw moet beginnen! Jouw startpositie staat op het spel.

Wat doen wij voor je?

Jurre had altijd goed gefunctioneerd en stond sterk. Maar wat mag en kan je eisen? Daar helpen wij je bij. Stel jezelf de vraag hoe je verder moet. Red je het financieel? Heb je genoeg tijd en mogelijkheden om een nieuwe start te maken? Voor Jurre hebben we goede afspraken kunnen maken zoals: 

  • Een ontslagvergoeding van 12 maandsalarissen
  • Verlenging van de opzegtermijn, zodat Jurre eerst kon herstellen van zijn burn-out
  • Een vergoeding voor opleidingskosten voor her- of omscholing
  • Uitbetaling van de vele openstaande vakantiedagen
  • Gebruik leaseauto tot einde dienstverband
  • En last but not least: de kans netjes afscheid te kunnen nemen van zijn klanten. Voor hem erg belangrijk, als integere en trouwe werknemer!

 Je nieuwe toekomst

Jurre voelde zich door onze hulp gezien en gehoord, de afspraken verzachtten de pijn. Zonder stress en met financiële ruimte, kon hij rustig op zoek naar een nieuwe toekomst.

Heb je ook zoiets aan de hand, heb je een arbeidsconflict of wil je iemand die tactisch meedenkt over jouw vaststellingsovereenkomst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Er kan vaak meer dan je denkt.

 

Gerelateerde blogartikelen. 

Heb je recht op een werkloosheidsuitkering als je een vaststellingsovereenkomst tekent?

Heb je recht op een WW als je een VSO tekent?

Met een vaststellingsovereenkomst (VSO) beëindig je in overleg met je werkgever je arbeidsovereenkomst. Je gaat dan uit dienst. Als je aansluitend een nieuwe baan hebt gevonden, hoef je je over je inkomen geen zorgen te maken. Maar wat als je die nog niet hebt? Dan wil je er zeker van zijn dat je na het eindigen van je dienstverband recht hebt op een WW-uitkering.

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Wat is een VSO?

Een vaststellingsovereenkomst, ook wel bekend als een beëindigingsovereenkomst, is een overeenkomst waarin staat dat de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd. Een vaststellingsovereenkomst wordt opgesteld als jij en je werkgever vinden dat het beter is om de arbeidsrelatie te beëindigen. In de vaststellingsovereenkomst worden afspraken gemaakt over de ontslagvoorwaarden. 

Al bijna twee jaar ziek. Ontslag bij ziekte.

Al bijna twee jaar ziek

Je bent al bijna twee jaar ziek en er is nog geen uitzicht op volledig herstel. Na twee jaar ziekte vervalt het opzegverbod. Dat betekent dat je werkgever een ontslagvergunning kan aanvragen bij het UWV en de arbeidsovereenkomst vervolgens kan opzeggen.